Povestea vieții celui mai iubit monarh al României, reconstituită la TVR
22 Octombrie 2021, 21:22 | Știrile TVR

La 100 de ani de la nașterea celui mai democrat om de stat al României, "Ora Regelui" și Știrile TVR dedică programe speciale, care ne aduc mult mai aproape de istoria recentă. Un documentar în 5 episoade şi o serie de reportaje vor reconstitui viaţa celui mai longeviv rege al României. De la copilăria fericită, la dramatica plecare în exil, de la agenţii străini, infiltraţi pentru a-i bloca revenirea în țară, la valul de popularitate fără precedent de care s-a bucurat până la finalul vieții.

Structurat în trei episoade, a câte două părți fiecare, documentarul "Republica lor, regele nostru" scoate la iveală motivele pentru care politicienii nu au avut capacitatea de a înțelege importanța strategică a Regelui, condamnând România la ani de stagnare și de rămânere în urmă față de țările din jur.

Sâmbăta aceasta, la ora 14.30, la emisiunea "Ora Regelui", pe TVR1, începe primul episod al documentarului, numit "Deceniul roșu".

Dacă "Ora Regelui" tratează în documentarul său perioada de după Revoluție și până în 2017, Știrile TVR vin să completeze informațiile despre viața Regelui Mihai printr-o serie de reportaje care cuprind povestea vieții celui mai iubit monarh al României.

Vor exista multe surprize şi chiar imagini realizate de Regele Mihai.

Reportajele vor fi difuzate în fiecare seară, la jurnalele principale ale zilei, timp de două săptămâni, alături de ştiri care vor aduce informaţii despre evenimentele la zi dedicate Centenarului Regelui Mihai.

Un alt film documentar dedicat Centenarului Regelui Mihai va fi difuzat pe HISTORY Channel, duminică, la ora 21.00. Televiziunea Română este partener al acestui proiect - 12 minute din filmările Cameliei Csiki și ale lui Bogdan Șerban Iancu întregesc portretul pe care îl realizează John Florescu Regelui Mihai.

Documentarul a fost structurat în jurul unui interviu pe care John Florescu i l-a luat Regelui Mihai în 2003 și al unor mărturii filmate în România, Elveția și Marea Britanie.