Unde ne putem petrece Crăciunul și Revelionul. Care sunt ofertele hotelierilor și cabanierilor

29 noiembrie 2019, 07:22

O stațiune căutată este Băile Felix unde prețurile diferă foarte multe în funcție de hotelul/pensiunea aleasă, data în care a fost făcută rezervarea și serviciile oferite. De Revelion tarifele pe sejur încep de la 1000 lei și pot ajunge chiar și la 5000 de lei.

Pentru Crăciun, turiștii au ales pensiuni cu capacitate redusă, care să le ofere cât mai multă intimidate, mâncare bună și confort. Maramureșul rămâne o destinație favorită, datorită peisajului idilic și a ospitalității gazdelor. De asemenea, cerere mare a fost și pentru unitățile de cazare din zona munților Apuseni, care și-au epuizat disponibilitatea destul de repede.

În schimb, pentru Revelion, turiștii au căutat hoteluri cu spa și alte facilități wellness, situate în stațiuni cu apă termală.

Pachetele de Crăciun sunt puțin mai accesibile decât cele de Revelion, tarifele încep de la 800 – 900 lei/persoană pe sejur, în timp ce pentru Revelion tarifele minime se situează în jurul sumei 1000 de lei/persoană, pentru un sejur de 3 nopți.

Sunt solicitări de la turiști care nu mai locuiesc în țară, dar se întorc de saărbători acasă. Aceștia au apreciat pachetele care includ activități tradiționale, cum ar fi primirea colindătorilor. Plimbările cu sania trasă de cai au atras atenția în mod special.

Este o oarecare diversitate pentru ofertele de Revelion din zona Transilvaniei, unele unități de cazare organizează bal mascat sau petrecere cu tematică, altele vor să iasă puțin din tipar și au inclus în program concursuri de tenis de masă sau tir cu arcul.

În Maramureș și Apuseni tarifele pentru Crăciun sunt cuprinse între 800 și 900 de lei de persoană pe un sejur de 4 nopți.

Cabanele și pensiunile din zona lacului Tarnița și Beliș, de Crăciun, au tarife cuprinse între 600 și 700 lei de persoană pe un sejur de 4 nopți.

În Maramureș și Apuseni, prețul unui sejur de Revelion este cuprins între 1000 și 1200 lei de persoană.

În funcție de serviciile oferite, prețurile pot ajunge chiar și la 1300 lei de persoană pe sejur.

Rânca a devenit în ultimii ani stațiunea preferată a oltenilor și nu numai, indiferent de sezon. Acum, prețurile au scăzut cu până la 30% față de lunile anterioare. Astfel, o cameră dublă se poate închiria cu prețuri cuprinse între 120 și 160 lei, mai mari decât anul trecut, asta și datorită faptului că mulți dintre turiști folosesc vouchere de vacanță.  De menționat faptul că în această perioadă sunt doar câteva cabane și pensiuni deschise și turiștii trebuie să își facă rezervare din timp.

Pentru sezonul de iarnă, prețurile vor fi mai mari decât în anii trecuți, cu aproximativ 10-20%, însă Rânca rămâne una dintre cele mai accesibile stațiuni din punct de vedere al prețurilor. O cameră se poate  închiria cu 180-220 lei, în funcție de condițiile oferite de cabanieri. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă au mai rămas puține locuri de cazare, unii dintre turiști au făcut rezervări încă de la începutul anului. Gradul de ocupare în acest moment pentru perioada de iarnă este de aproape 80%.

Noutatea sezonului de iarnă este că în Rânca va fi funcțională o nouă pârtie, cu grad mediu spre ridicat ca dificultate și cu o lungime de 2500 metri.

Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Iași va fi inaugurat în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Vizita în Iași, oraș Regal, are loc la invitația Primăriei și este un omagiu adus Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite