Sindicatele salută decizia ca școlile să rămână închise. FSLI: Se vehiculează că 7000 de elevi nu au avut acces deloc la cursurile online. Nu este de nerecuperat

27 aprilie 2020, 15:30

Este o decizie foarte corectă. Este una dintre propunerile pe care și Federațiile sindicale din Învățământ le-a făcut Ministerului Educației. Este o măsură de protecție pentru toți copiii și un sprijin pentru incheierea naului școler în condiții optime. pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a declarat la TVR Camelia Popa Stavri, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Este adevărat că accesul la resursele online este inegal mai ales în mediul rural. Noi insistăm prin adresa pe care urmează să o înaintăm inspectoratului sa se accepte ca formă de comunicare cu elevii nu doar platformele educaționale (..) Credem ca materia trebuie reportată pentru anul viitor acolo unde nu s-au putut face cursuri online(…) Nu este foarte multe de predat, a spus Camelia Popa Stavrri.

Se vehiculează că 7000 de elevi nu au avut acces deloc la cursurile online din totalul elevilor la nivel național, nu este o cifră mică, dar nici de nerecuperat. Cred că între sănătatea copilului și materia care trebuie recuperată, cred că trebuie să alegem sănătatea, a subliniat vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Eugen Ilea, repreentantul Federatei Naționale a Asociațiilor de Părinți: Este o decizie pentru care noi am militat, în ultima vreme (..) Am făcut un sandaj în rândul membrilor și am ajuns la concluzia ca acest scenariu, vehiculat înainte de a deveni o decizie, este cel mai bun pe care îl pot urma.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație, Spiru Haret: În momentul de față, colegii mei, pe o infrastructură deficitară, colegii mei din învățământu preuniversitar, în colaborare cu elevii și părinții au făcut maximum din cât se putea pentru a menține activitatea didactică in mediul online. Peste 70 la sută dintre colegii mei au făcut acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite