Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va lansa mai multe acțiuni pentru a obține plecarea lui Trump

Donald Trump nu a dat mâna cu Nancy Pelosi
Donald Trump nu a dat mâna cu Nancy Pelosi
11 ianuarie 2021, 08:27

În timp ce apelurile republicane la demisia lui Donald Trump se înmulţesc, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, s-a declarat pregătită să lanseze în următoarele zile mai multe acţiuni rapide pentru a obţine plecarea preşedintelui în exerciţiu, printre care a doua procedură de destituire.

Într-o scrisoare adresată parlamentarilor, ea a explicat că un vot va fi organizat luni sau marţi privind o rezoluţie, cerându-i lui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei Statelor Unite, care permite revocarea unui preşedinte considerat inapt să îşi îndeplinească atribuţiile.

„Ulterior, legislaţia asupra procedurii de destituire va fi adusă în faţa Camerei”, a subliniat Nancy Pelosi.

Peste 200 de membri ai Camerei Reprezentanţilor , aproape jumătate din totalul de 435, susţineau duminică seară proiectul de destituire.

Donald Trump a mai fost vizat de o procedură de destituire, lansată de democraţi în decembrie 2019, în legătură cu presiunile exercitate asupra Ucrainei pentru a deschide o anchetă referitoare la Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. Trump a fost achitat în februarie de Senat, unde aliaţii săi republicani erau majoritari la acea dată.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite