Iohannis: Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri. Vom vedea dacă vom reuși să începem procedura mâine sau peste câteva zile, (…) dacă acum, imediat, sau peste o săptămână, două, se face rotația

25 mai 2023, 16:05

Întrebat de Ramona Avramescu, jurnalist Știrile TVR, dacă demisia premierului, anunțată pentru mâine, s-ar putea amâna, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura. Asta în condițiile în care, sigur, greva din învățământ se finalizează. Vom vedea”.

Când i s-a detaliat că sindicatele au respins propunerile venite de la guvern, șeful statului a adăugat: „Atunci este nevoie ca guvernul și coaliția, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găsește o soluție”.

La insistențele Ramonei Avramescu, care a subliniat că este, așadar vorba de negocieri cu acest guvern, Klaus Iohannis a replicat: „Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri. Este totuși destul de complicat. Și una, și alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”.

Întrebat anterior dacă UDMR ar trebui să rămână la guvernare, președintele a explicat că nu are de gând să se opună niciunei formule care duce la o guvernare stabilă.

„Încă se poartă discuții, încă se poartă negocieri, coaliția trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul guvern și cine trebuie să fie în coaliția de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva.  Acuma, sigur, fiind astăzi joi și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuși să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum, imediat, sau peste o săptămână, două, se face rotația, important este să avem o procedură clară, să știm cum va funcționa coaliția și să avem un guvern care garantează stabilitatea guvernării și stabilitatea României”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că le-a transmis și celor din conducerea coaliției aceste lucruri pe care „pune foarte mare preț”.

Aflat la Cluj-Napoca, premierul Nicolae Ciucă a declarat că se va întâlni cu ceilalți lideri din coaliție pentru a lua o decizie.

Sorin Grindeanu, reacție după ce Klaus Iohannis a lansat ipoteza amânării rotativei din cauza grevei profesorilor: Poziția noastră e încă de sâmbătă asta

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite