Președintele Klaus Iohannis: Şcoala nu va începe în condiţii normale
29 Iulie 2020, 19:10
(actualizat 29 Iulie 2020, 21:04)

"Școala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea", a spus președintele Klaus Iohannis, miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului va purta discuții, săptămâna viitoare, pe marginea scenariilor referitoare la deschiderea anului şcolar şi universitar, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi cu alţi miniştri care au atribuţii în zona Educaţiei.

Klaus Iohannis, președintele României: "Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii şi a unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că reuşim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public".

"Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi, atunci, ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde, probabil, şi în funcţie de condiţiile locale, vom avea mai mult şcoală normală cu elevii la şcoală sau mai mult online sau un sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două şi va fi comunicat public", a mai precizat Klaus Iohannis.