Președintele PSD, Marcel Ciolacu: Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
30 iulie 2020, 17:08

Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă după declarațiile de astăzi ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului acuză PSD că a creat o criză sanitară ca apoi să critice guvernul.

Marcel Ciolacu, Președintele interimar al PSD: „Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD, de aceea am decis depunerea moțiunii de cenzură în august”.

„Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitarea funcției publice pe care, vremelnic, o deține”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că nu înțelege „obsesia de a găsi vinovați în altă parte decât în datele oficiale”

„Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul în gestionarea pandemiei. Acesta e rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împări funcții publice membrilor PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD, de aceea am decis depunerea moțiunii de cenzură în august”, a conchis liderul interimar al PSD.

PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

„PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că în starea de urgență, când în vestul Europei au fost multe cazuri, în România a fost epidemie, au fost decese, dar un număr foarte limitat, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Iohannis a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a aprobat declanşarea procedurilor interne pentru congres: ar putea să aibă loc pe 22 august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite