Președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce Senatul a respins legea privind autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc: „Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”

29 aprilie 2020, 16:24

„Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după 4 luni de zile. După 4 luni au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaților. S-a întrebat vreodată președintele dacă guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a calificat drept „un atac grosolan” luarea de poziție a șefului statului pe această temă.

Sincer vă spun, astăzi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. Și nu cred că sunt singurul care a avut această senzație. Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, domnule Iohannis. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu îți trimiți românii să moară la cules de șparanghel în Germania, fără protecție, fără asistență medicală, fără contracte legale. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să-l aperi pe ambasadorul României la Budapesta atunci când este atacat pentru că apăra interesele țării tale„, a acuzat Ciolacu.

Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată. Ardealul a fost, este și va fi parte a României„, a transmis el.

Marcel Ciolacu le-a cerut serviciilor de informații să spună public dacă i-au trimis șefului statului vreo informare referitoare la acuzațiile aduse de Iohannis la adresa PSD și a președintelui partidului.

Declarația integrală, în secțiunea VIDEO

Klaus Iohannis a avut o intervenție dură miercuri, acuzând PSD că a făcut o înțelegere cu UDMR pentru a trece tacit prin Camera Deputaților proiectul de lege privind autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc.

În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul maghiarilor„, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a subliniat că nu va accepta un astfel de proiect de lege cât el va fi președinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite