Președintele PSD a confirmat redeschiderea discuțiilor despre rotativă, dacă greva din Educație se încheie. Marcel Ciolacu: Sunt foarte pregătit să preiau funcția de premier
31 Mai 2023, 16:43 (actualizat 31 Mai 2023, 17:28)
(actualizat 31 Mai 2023, 17:28) | Știrile TVR

Președintele Camerei Deputaților a făcut declarații despre discuțiile din coaliție, după negocierile cu sindicatele din Educație

Marcel Ciolacu a confirmat că un eventual răspuns pozitiv al sindicatelor din educație la propunerile guvernului înseamnă și redeschiderea negocierilor pentru rocada guvernamentală.

În acest moment avem un protocol. Nu avem altă decizie care să infirme. În acest moment nu sunt discuții despre modificarea protocolului.

Ciolacu a spus că, dacă sindicatele agreează propunerea miercuri seară, atunci "mâine vin și vă anunț", iar rotativa s-ar putea face "cât mai repede".

Președintele PSD a transmis "multă sănătate" liberalilor, la remarca jurnaliștilor că "PNL cere demisia lui Adrian Câciu pentru gaura din buget".

"După cum vedeți, sunt la fel de activ ca și până acum, sunt foarte pregătit și n-am nicio problemă", a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat fiind dacă poate prelua acum funcția de premier.

Acea decizie privind comasarea ministerelor este luată deja, vor fi cu două ministere, indiferent de compoziția politică.

Întrenat despre impozitul progresiv, președintele Camerei Deputaților a răspuns: A demonstrat întreaga omenire că direcția corectă este impozitarea progresivă. În afară de Rusia și încă un stat, toate statele au implementat impozitul progresiv. Până când statul nu face treaba de a digitaliza ANAF, nu se pune problema introducerii impozitului progresiv.