Președintele rus a ordonat vaccinare anti covid în masă. Vladimir Putin: ''Vaccinul rusesc este cel mai bun din lume''
13 Ianuarie 2021, 15:44
(actualizat 13 Ianuarie 2021, 16:34)

Preşedintele rus a ordonat miercuri lansarea unei vaccinări în masă a populaţiei Rusiei împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare. Vladimir Putin spune că vaccinul dezvoltat de ţara sa este ''cel mai bun'', relatează Reuters şi AFP.

''Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare'', a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă.

''Vaccinul rusesc este cel mai bun din lume'', a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Rusia, care se plasează pe poziţia a patra în lume ca număr al cazurilor de COVID-19, a început în luna decembrie vaccinarea pe scară largă contra acestei boli.

Vicepremierul Tatiana Golikova a afirmat că, începând din 18 ianuarie, autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare.

Rusia nu a impus niciun fel de lockdown în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, început în luna septembrie. Oficialităţile de la Moscova au susținut că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Miercuri dimineaţă, Rusia a raportat 22.850 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce la 3,5 milioane numărul total al persoanelor infectate de la izbucnirea pandemiei.

(sursa: Agerpres)