Președintele Senatului a anunţat procedurile pe care Parlamentul le va urma după solicitarea cu privire la referendum

25 ianuarie 2017, 14:59

Am primit astăzi scrisoarea președintelui României cu privire la intenția anunțată de organizare a unui referendum. Vreau să vă aduc la cunoștință procedurile pe care Parlamentul le va urma, și anume: Întrunirea în şedinţă comună a Birourilor Permanente. Birourile Permanente vor sesiza cu solicitarea preşedintelui Comisiile Juridice ale Parlamentului. Vom stabili o dată până la care Comisiile Juridice trebuie să prezinte avizul, după care urmează ca cele două Camere reunite să se întrunească în şedinţă comună în vederea adoptării punctului de vedere cu privire la referendum. Acest lucru trebuie să se întâmple în 20 de zile. Votul Parlamentului este consultativ, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai declarat că în momentul de faţă există o hotărâre de Guvern privitoare la strategia de corupţie în perioada 2016-2020 care stabileşte clar care sunt opţiunile României în această privinţă şi există de asemenea, si o hotărâre a CSAT exact în acelaşi sens care stabileşte şi priorităţile şi căile de acţiune pentru întărirea statului de drept şi combaterea corupţiei. Aşa încât şi mie mi se pare că demersul este practic nepotrivit. Ar fi fost normal  ca în cazul în care ar fi existat o dezbatere publică care să pună sub semnul întrebării necesitatea continuării acestor demersuri să se organizeze referendum, după aceea pe baza referendumului  să se ia decizii, dar deciziile sunt deja luate, nu ştiu de ce mai organizăm referendum.

Marți, președintele Klaus Iohannis le-a transmis președinților celor două Camere o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite