Președintele SUA, Donald Trump, îi cere liderului suprem iranian „să fie atent la cuvintele sale”

18 ianuarie 2020, 12:04

„Aşa-numitul ‘lider suprem’ al Iranului, care nu mai este foarte suprem în ultima vreme, a spus lucruri neadevărate despre Statele Unite şi Europa”, a scris Donald Trump pe Twitter.

”Economia lor se prăbuşeşte şi poporul lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele sale!”, a adăugat el, referindu-se la factorul de decizie final din principalele dosare ale Republicii Islamice.

În cursul unei rare predici rostite la moscheea Mosalla din Teheran, liderul suprem i-a atacat în special pe europeni, pe care i-a acuzat că sunt ”valeţii” Statelor Unite în dosarul nuclear.

Predica sa a fost întreruptă de sloganurile ”Moartea Americii” şi ”Moarte Israelului”, strigate de mulţimea care a ieşit din moschee pe esplanada din jur, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi, a dat asigurări vineri, în cursul unei vizite la Washington, că Teheranul încearcă să diminueze tensiunile cu Washingtonul. ”Nu vor război, nu mai vor vărsare de sânge”, a spus el.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite