Președintele SUA nu mai e contagios. Donald Trump: Ne vom reveni şi vaccinul va veni foarte repede, în timp record
11 Octombrie 2020, 16:04
(actualizat 11 Octombrie 2020, 20:55)

Donald Trump nu mai este contagios. Informaţia a fost publicată de medicul său, într-un buletin oficial. Preşedintele american a apărut la un eveniment public în balconul Casei Albe si a anunţat apariţia iminentă a unui vaccin anti-Covid.

Președintele SUA îndeplinește toate criteriile Centrului pentru prevenirea și controlul bolilor pentru încetarea izolării de siguranță.

Comunicatul apare la 9 zile după ce Donald Trump a fost testat pozitiv la Covid-19.

În document se menționează că nu mai există riscul să transmită virsul altor persoane întrucât nu mai sunt dovezi de replicare activă.

Pe de altă parte, nu rezultă explicit când a fost testat negativ Donald Trump.

Mă simt grozav, a spus președintele american la prima apariție la un eveniment public, după revenirea la Casa Albă.

Donald Trump, preşedintele SUA: ''Vreau să ştiţi că naţiunea noastră va învinge acest teribil virus chinezesc, aşa cum îl numim. Producem terapii şi medicamente puternice, vindecăm bolnavii. Ne vom reveni şi vaccinul va veni foarte, foarte repede, în timp record''.

Democratul Joe Biden încearcă să le arate susținătorilor că este în formă fizică bună. Și-a exprimat speranța că participanții la evenimentul de la Casa Albă au purtat măști și au păstrat distanța socială.

Joe Biden, candidat democrat la preşedinţia SUA: Înainte să ies azi să merg undeva, am făcut un nou test dimineaţă şi sunt bine.

Casa Albă a anunțat că președintele Trump își va relua de mâine mitingurile de campanie.