Prețul pâinii a crescut. Experții avertizează că produsele de panificație s-ar putea scumpi lunar

Prețul pâinii a crescut
Prețul pâinii a crescut
6 decembrie 2021, 19:42

Dacă până acum plăteam 1,30 lei pentru o franzelă, de acum, aceasta costă 1,50 lei.

Îngrijorător este, potrivit specialiștilor din industrie, că majorările de prețuri nu se vor opri aici.

Nicu Vasile, președinte, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România: Creșterea va fi în permanență și există un raport direct între prețul la gaze, la energie electrică. Dacă a crescut prețul de la 1.30 la 1.50, dacă mergem în stilul acesta, până în martie o să avem neplăcerea să vedem prețul la pâine chiar la 2 lei.

Alte motive care au stat la baza scumpirii sunt creșterea prețului grâului la bursă, dar și lipsa de intervenție a statului.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară: În mod normal, rezerva ar fi trebuit să fie a statului român care să intervină în astfel de situații și să pondereze această creștere a prețurilor. Dar, din nefericire, nu este așa. Dacă era 850 de lei anul trecut tona de grâu, astăzi este 1.450. Chiar dacă noi, la nivel de România, avem o producție de grâu bună, grâul se vinde la prețul de bursă. Deci nu mai este ca înainte, avem o producție bună, mâncăm mai ieftin.

Prin urmare, tot specialiștii spun că, în lipsa unor măsuri imediate, prețurile produselor de panificație vor continua să crească de la o lună la alta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite