Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vizită în România. Va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
24 septembrie 2021, 14:00

Potrivit agendei şefei CE, aceasta va mai vizita, alături de preşedinte şi premier, Spitalul Universitar din Capitală, care va beneficia de fonduri din partea programului NextGenerationEU.

Cei trei înalţi oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună.

”Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite