Președintele american Joe Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă

25 aprilie 2023, 15:03

Într-un clip de peste 3 minute dat publicităţii pe pagina oficială a lui Joe Biden, preşedintele democrat spune că libertatea personală şi drepturile civile sunt cele mai importante lucruri pentru americani dar care sunt ameninţate de susţinătorii lui Donald Trump.

Sloganul campaniei sale electorale este Haideţi să terminăm treaba începută, cu referire la programele politice şi sociale lansate în primul mandat de preşedinte.

La fel ca în 2020 va candida în tandem cu actualul vicepreşedinte Kamala Harris.

La 80 de ani împliniţi, Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte american în funcţie iar un nou mandat va ridica multe semne de întrebare consideră analiştii.

Vârsta lui Biden este un motiv de îngrijorare şi pentru americani.

Potrivit unui sondaj realizat de NBC News la sfârşitul săptămânii trecute 70 la sută dintre americani consideră că Biden nu ar trebui să mai candideze.

Decizia a fost însă luată, iar 2024 se anunţă un an incendiar pe scena electorală americană în condiţiile în care se profilează o nouă confruntarea finală între Joe Biden şi Donald Trump, cel care are la această oră cele mai mari şanse să obţină candidatura din partea republicanilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite