Președintele francez s-a întâlnit cu familia profesorului Samuel Paty, asasinat în atacul islamist de la periferia Parisului
19 Octombrie 2020, 17:50
(actualizat 19 Octombrie 2020, 17:55)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a întâlnit luni, la Palatul Élysée, cu familia profesorului Samuel Paty, asasinat vineri, în apropiere de Paris, într-un atac de tip islamist, informează cotidianul Le Figaro, preluat de Mediafax.

Emmanuel Macron a discutat cu familia profesorului de liceu și despre organizarea omagiului naţional, programat miercuri.

Vineri, imediat după asasinat, Emmanuel Macron i-a adus un omagiu profesorului de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică, afirmând că a fost asasinat "pentru că învăţa elevii libertatea de exprimare".

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie.

Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare.

Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.