Președintele Iohannis și-a încheiat vizita în Japonia la Kyoto, vechea capitală a Țării Soarelui Răsare: Prezența aici completează în cel mai fericit mod succesul vizitei la Tokyo

8 martie 2023, 19:13

Președintele Iohannis și delegația română au fost primiți la Kyoto de guvernatorul regiunii.

Președintele Iohannis își încheie vizita oficială în Japonia la Kyoto, unde a ajuns cu un tren de mare viteză. În vechea capitală a Japoniei, un opraș foarte iubit și popular și astăzi, datorită istoriei și farmecului său rural, Klaus Iohannis s-a întânit cu guvernatorul regiunii și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie locale.

Klaus Iohannis: „Vizita la Kyoto completează în cel mai fericit mod succesul vizitei pe care am întreprins-o ieri la Tokyo. Am avut onoarea de a fi primit, împreună cu soția mea, Carmen, în audiență de Majestatea Sa  Împăratul Naruhito și de Majestatea Sa Împărăteasa Masako Convorbirea a reliefat cât de profunde sunt legăturile dintre națiunile română și japoneză, construite de-a lungul istoriei noastre comune de peste 100 de ani.”

Guvernatorul din Kyoto a apreciat interesul tinerilor români pentru studii japoneze.

Takatoshi  Nishiwaki, guvernatorul prefecturii Kyoto: „Am auzit că numărul studenților care învață japoneza în țara dumneavoastră este cel mai mare după Polonia și Ungaria în Europa de Est iar nivelul lor este ridicat. Kyoto este un oraș studențesc și primește cu entuziasm studenții străini din toate colțurile lumii.”

De la Kyoto, președintele pleacă în Singapore pentru o vizită de stat. Obiectivul este dinamizarea relațiilor, în special în IT. România este al treilea furnizor de servicii IT pentru Singapore.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește joi cu omologul său, Halimah Yacob, la Palatul Prezidențial Istana. Și va avea o întrevedere cu premierul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite