Președintele Iranului îl compară pe Trump cu Saddam Hussein. Hassan Rouhani: În istoria recentă a Iranului am avut de-a face cu doi nebuni, Trump şi Saddam

Donald Trump și Hassan Rouhani
Donald Trump și Hassan Rouhani
23 decembrie 2020, 14:18

„În istoria recentă a Iranului am avut de-a face cu doi nebuni, Trump şi Saddam”, a spus Rouhani.

Unul dintre ei a implicat Iranul într-un război militar (1980-1988), iar celălalt într-unul economic, a adăugat președintele iranian, în remarci difuzate de televiziunea publică.

„Saddam a fost executat pentru crimele lui… Soarta lui Trump nu va arăta mult mai bine”, a conchis el, subliniind că, în cele din urmă, Iranul a „ieșit victorios din ambele războaie”.

Potrivit președintelui iranian, nici Saddam, nici Trump nu au reușit să-și impună planurile de a răsturna regimul de la Teheran, dar, din cauza războiului de opt ani cu Irakul, Iranul a avut nevoie de ani întregi pentru reconstrucția provinciilor de la frontieră, iar sancțiunile impuse de Trump au fost și mai distrugătoare, cele peste 1.500 de sancțiuni din ultimii doi ani aruncând Iranul în cea mai gravă criză economică din istoria sa.

Rouhani și-a exprimat, în acest context, speranța ca succesorul lui Trump, Joe Biden, să readucă SUA în acordul de la Viena privind programul nuclear iranian și, totodată, să ridice sancțiunile impuse.

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite