Președintele Klaus Iohannis, criticat că nu a purtat mască
11 Octombrie 2021, 19:16 (actualizat 11 Octombrie 2021, 19:22)
(actualizat 11 Octombrie 2021, 19:22) | Știrile TVR

Val de reacții după ce președintele Klaus Iohannis a fost surprins duminică la Sibiu fără masca de protecție într-un spațiu public, în aer liber. Ieri, incidența cazurilor de COVID ajunsese la 8,5 la mie în municipiu. Iar în aceste condiții, masca trebuia purtată obligatoriu. De altfel, chiar șeful statului a făcut apel la cetățeni cu doar câteva zile în urmă să poarte masca de protecție tot timpul.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa au fost surprinși duminică la Sibiu, în spațiu public deschis fără masca de protecție, atât la intrarea cât și la ieșirea din biserică. Toate celelalte persoane din jur, de la jurnaliști și reprezentanți ai lăcașului de cult până la personal de securitate, purtau însă măști, așa cum impunea de altfel hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență intrată în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Imaginile de la Sibiu cu președintele fără mască au generat o dezbatere în spațiul public cu privire la puterea exemplului și repectarea regulilor de protecție în plin val patru.

Și la Congresul PNL din septembrie, la care au participat peste 5000 de persoane, președintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască în sala unde a avut loc evenimentul.