Președintele nord-coreean Kim Jong Un și fiica sa au asistat la simularea unui atac nuclear asupra Statelor Unite

20 martie 2023, 21:05

Televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat fotografii în care liderul Kim Jong Un apare alături de fiica sa. Cei doi asistă la cel mai recent test de rachetă. Potrivit presei de stat de la Pheninan, o rachetă balistică echipată cu un focos nuclear fals a zburat 800 km, înainte de a lovi o țintă aflată la o altitudinea de 800 de metri.

Exercițiul a simulat un atac nuclear tactic și este cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete făcute de Phenian din ultimele săptămâni.

Simularea atacului nuclear tactic are loc în condițiile în care Kim Jong Un a cerut ca țara să fie pregătită să efectueze atacuri nucleare în orice moment pentru a descuraja războiul. De asemenea, televiziunea de stat nord-coreeană a anunțat că peste 1,4 milioane de nord-coreeni s-au oferit voluntari să lupte împotriva Seulului și Washingtonului.

Japonia și Coreea de Sud au confirmat lansarea unei rachete balistice nord-coreene cu rază scurtă de acțiune în largul coastei de est. Spre deosebire însă de alte lansări făcute de Coreea de Nord, de această dată racheta a zburat se pare dintr-un siloz îngropat, ceea ce, potrivit analiștilor, ar ajuta la îmbunătățirea vitezei și stabilității la viitoarele teste cu rachete balistice intercontinentale.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, Nordul face progrese tehnologice semnificative în programul său nuclear. Kim Jongun acuză SUA și Coreea de Sud că își extind exercițiile militare comune care implică mijloace nucleare americane. Aliații au desfășurat recent exerciții aeriene și maritime, la care au participat bombardiere americane.

Săptămâna aceasta, pușcașii marini americani și sud-coreeni încep cele mai ample exerciții de debarcare din ultimii cinci ani, după ce, luna trecută, cele două țări au organizat exerciții de simulare a unui atac nuclear al Coreei de Nord.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite