Nicolae Ciucă: Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL pentru creșterea pensiilor este de 15%

7 noiembrie 2022, 17:35

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei. Creşterea inflaţiei în momentul de faţă este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută că, în privinţa creşterii pensiilor, are aceeaşi abordare ca a premierului Nicolae Ciucă. El a subliniat că sunt mai multe variante de lucru.

„La pensii, am aceeaşi abordare ca domnul prim-ministru. Sunt mai multe variante de lucru. Normal, reprezint un partid social-democrat, am abordarea în care doresc să fim corecţi cu toată lumea în această perioadă un pic încărcată, pentru noi toţi, şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici. Mi se pare un pic incorect să măresc o pensie, cum ar fi de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, un procent de 15%, şi o pensie până în 2.000 de lei, nominal, chiar dacă e acelaşi procent, foarte puţin. E posibil să găsim şi alte surse să echilibrăm aceste lucruri. Dar sunt ferm convins că vom lua decizia corectă, astfel încât toată lumea să fie ajutată”, a spus Ciolacu.

VEZI și Economiile de la o lună la alta, un lux pentru românii care vor să își asigure traiul la pensie. Datele arată că, la finalul carierei, un român primeşte ca pensie de la stat mai puţin de jumătate din ultimul salariu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă