Președintele PNL, Nicolae Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: PNL a oferit UDMR Ministerul Energiei. Solicitarea lor a fost Ministerul Dezvoltării

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
14 iunie 2023, 11:14

„Am fost cât se poate sincer şi de onest în a relata modul în care s-au desfăşurat aceste negocieri şi am spus foarte clar că PNL a avut ca primă opţiune de negociere rămânerea în protocol. În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol, s-a ales opţiunea prin care fiecare din celelalte două partide, PNL şi PSD, să ofere un minister UDMR. În aceste discuţii, când a fost vorba de ce poate să ofere PNL, şi a fost şi solicitarea UDMR pentru Ministerul Dezvoltării, a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat, şi aici a ieşit din joc tot ceea ce însemna puterea noastră de a oferi şi deschiderea la dialog”, a precizat Ciucă, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

Declarații Nicolae Ciucă după ședința PNL:

Legat de rămânerea pe funcţii a reprezentanţilor UDMR în noul Guvern, Nicolae Ciucă a spus că aceştia nu se mai regăsesc, urmând ca pe anumite funcţii să fie doar reprezentanţii PSD şi PNL, precum şi cei ai minorităţilor.

„În momentul de faţă, este clar că nu se mai regăsesc în Guvern. Când vorbim de reprezentarea în Guvern, vorbim de reprezentarea celor două partide şi, desigur, pe anumite funcţii se vor regăsi reprezentanţi ai minorităţilor, pentru că există acest acord politic de susţinere parlamentară cu minorităţile naţionale”, a transmis Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite