Prea puțini medici la Spitalul Județean din Turnu-Severin. Pacienții sunt transportați cu ambulanța la spitalul din Craiova

25 septembrie 2018, 09:04

Cazurile grave sunt direcționate către unitatea din Dolj, de unde de multe ori sunt trimise înapoi și internate la Tr. Severin. Situația afectează și activitatea ambulanței, care nici ea nu are medici suficienți.

În plus, cresc costurile cu transportul, uzura ambulanțelor, plus plata medicilor care fac ore suplimentare.

Din iunie, când un medic de la computerul tomograf a ieșit la pensie, cei doi care au rămas încearcă să facă față zecilor de solicitări care apar în fiecare zi. Numai că le-ar fi imposibil să asigure și gărzile de noapte, pentru că ar trebui să lucreze continuu. De altfel și pacienții așteaptă câteva luni.

Situația afectează grav și activitatea ambulanței, unde de asemenea sunt medici puțini. Singurul de pe tură pleacă  cu pacienții la Craiova, iar în cazul unui accident cu multe victime, pentru intervenţii rămân doar asistenţii.

În plus, costurile cu transportul cresc.

Reprezentanții unităţii sanitare spun că au încercat să angajeze medic, dar nu s-a prezentat nimeni la concursul organizat în martie.

Pentru a acoperi gărzile la computerul tomograf spitalul ar avea nevoie în total de șapte medici, însă, de la 1 iunie nu mai sunt decât doi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă