Precauție în Spania: Angajații pot munci de acasă 4 zile pe săptămână, pe durată nedeterminată. Planuri de prelungire a șomajului tehnic
18 Iunie 2020, 09:05

În doar câteva zile, Spania va ieși din starea de urgență, dar precauția rămâne. Angajații vor putea munci de acasă 4 zile pe săptămână pe perioadă nedeterminată, iar șomajul tehnic ar putea fi prelungit până la sfârșitul lunii septembrie. Între timp, au sosit și primii turiști străini în Insulele Baleare, în aplauzele hotelierilor.

În Insulele Baleare și în Benidorm s-au redeschis plajele, însă nisipul a fost împărțit în chenare de câte 16 metri pătrați, în care se pot așeza maximum 4 persoane.

În unele stațiuni, oamenii vor fi nevoiți să își rezerve locul pe nisip înainte de a veni la plajă, dar autoritățile sunt optimiste în revenirea turismului.

Spania va organiza o ceremonie în semn de mulțumire pentru cei care s-au aflat în prima linie.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: "Pe 16 iulie, ceremonia se va ține în memoria celor 27.000 de cetățeni care au murit și, de asemenea, în onoarea personalului din sistemul public care s-a luptat în prima linie cu epidemia în aceste trei luni".

De săptămâna viitoare vor fi ridicate toate restricțiile impuse în perioada stării de urgență.

Angajații din sistemul public cu risc de îmbolnăvire sau cei care au copii sub 14 ani vor putea continua să lucreze de acasă 4 zile pe săptămână.