Predoiu: Desființarea Secției speciale a monopolizat discuția despre justiție. Sistemul are nevoie de încredere în capacitatea sa de a performa

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu
9 februarie 2022, 16:07

„Desfiinţarea SIIJ a monopolizat discuţia despre justiţie, dar sistemul are nevoie de foarte multe lucruri şi, în special, de încredere în capacitatea sa de a performa. Magistraţii români au demonstrat profesionalism şi integritate, iar continuarea acestei discuţii aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar. Trebuie să desfiinţăm SIIJ şi să mergem mai departe”, a declarat Cătălin Predoiu în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Dr. Peer Gebauer, desfășurată la cererea părţii germane, a transmis Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Discuţiile s-au axat pe aspecte privind stadiul demersurilor întreprinse de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi promovarea statului de drept.

În ceea ce priveşte stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea atingerii acestui obiectiv, dar şi a continuării celorlalte proiecte, vitale pentru buna funcţionare a sistemului judiciar.

Ambasadorul Gebauer a menţionat că înţelege foarte bine situaţia existentă şi necesitatea adaptării soluţiilor legislative la particularităţile perioadei actuale şi a subliniat că va fi foarte atent la parcursul proiectului până la adoptarea sa de către Parlament. Ambasada Germaniei va fi, ca şi până acum, un partener de încredere în dialogul cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeană.

La discuţii a mai participat din partea Ministerului Justiţiei şi Mădălina Manolache, directoarea Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite