Predoiu, despre imaginile cu Horodniceanu: Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu
8 mai 2023, 06:23

„Am văzut câteva imagini azi la televizor. (…) Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. În orice caz, e regretabil contextul, cum a spus şi dânsul, e regretabilă atitudinea, e greşită, evident, de la început şi până la sfârşit, dar e important că dânsul a realizat acest lucru. (…) Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie e să raţionezi după, unde ai greşit, ce-ai greşit, să recunoşti acest lucru şi, eventual, să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat Predoiu, la Prima News.

Ministrul a precizat că situaţia trebuie lămurită.

„Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat. (…) Aceste aspecte, dacă dânsul crede că e cazul să fie lămurite, trebuie lămurite, până la urmă, până la capăt, care e tot contextul. Şi chiar dacă dânsul nu crede acest lucru, cred că ar trebui lămurit. Aici aş evoca şi declaraţia preşedintelui CSM, care a spus că va lua în analiză această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti, în sensul bun al cuvântului, a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că înţelege că nu ăsta e un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă Daniel Horodniceanu riscă ceva, Predoiu a arătat că acest lucru e de competenţa CSM.

„Nu fac analize doar pe date preliminare şi fără să avem o situaţie completă. (…) Tot ce ţine de conduita magistratului în societate e în competenţa CSM, ca instituţie”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Acesta a menţionat că a avut reacţia respectivă întrucât cei doi poliţişti s-ar fi prefăcut că nu ştiu cine este interlocutorul lor. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite