Prefectura Capitalei: Activitatea în creșe și afterschool-uri rămâne permisă

Cresa
Cresa
19 octombrie 2020, 22:27

 

De asemenea, ea a anunţat că, în conformitate cu principiul autonomiei universitare, decizia privind modul de desfăşurare a activităţii în universităţi va fi luată de Senatul acestor instituţii.

Mariana Stancu-Ţipişcă a explicat că în acest mod a fost îndreptată o eroare materială din hotărârea luată luni de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Anterior, ea afirmase într-o declaraţie de presă după şedinţa CMBSU că s-a decis suspendarea, începând de marţi, a activităţii didactice faţă în faţă în unităţile de învăţământ din Capitală.

„Pentru faptul că s-a calculat această rată a incidenţei cumulată calculată pe ultimele 14 zile, ieri a fost 3,02, astăzi 3,19, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a venit cu un set de propuneri care au fost puse în discuţie şi supuse aprobării Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. În aplicarea hotărârii de Guvern nr. 856 pe 2020 Comitetul Municipiul Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, începând cu ora 0.00, data de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi, ne referim la activitatea didactică desfăşurată faţă în faţă”, declarat purtătorul de cuvânt.

 

Sursa: Agerpres

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite