Pregătire pentru afacerile viitorului. Studenți de la Politehnică, Arhitectură, Agronomie, Teatru și Economie, întrecere pentru Programul de educație antreprenorială
20 Martie 2022, 17:45 (actualizat 20 Martie 2022, 20:31)
(actualizat 20 Martie 2022, 20:31) | Știrile TVR

Sute de tineri cu idei de afaceri inovative s-au întrecut, la Universitatea Politehnica din București, dar și în Iași și Sibiu, pentru un loc într-un program care îi ajută să dezvolte un prototip. Viitorii antreprenori vor să folosească tehnologia pentru dezvoltarea de aplicații în telemedicină, securitate cibernetică, agricultură, dar și în alte domenii.

Bogdan e student la Medicină. Și împreună cu trei colegi care studiază Tehnologia și Economia vrea să dezvolte o aplicație care să-i ajute pe oameni să afle starea de sănătate a rudelor vârstnice. Are nevoie de ajutor mai ales din punct de vedere tehnic, dar și pentru planul de afaceri.

Irina este co-fondatoarea unei platforme dedicate zonei rezidențiale, în timp ce Ștefan a dezvoltat un mecanism de reciclare a plasticului din PET în filament folosit de imprimantele 3D. Ambii au nevoie de ajutor de la oameni cu experiență, pentru ca ideile lor să devină afaceri de succes.

Programul de educație antreprenorială se desfășoară în mai multe orașe.

În acest an, participă studenți de la Arhitectură, Agronomie, Teatru, Economie, alături de cei de la Politehnică.

Unele dintre ideile pornite astfel s-au transformat deja în afaceri extinse, inclusiv în afara țării.

Cei doi ani de pandemie, în care programul s-a desfășurat online, a adus o cerere mai mare pentru soluții de securitate cibernetică și comerț online, dar a schimbat și modul în care tinerii antreprenori interacționează.

Cele 30 de echipe selectate vor intra într-un program de metorat de 4 luni. Iar la final vor prezenta un prototip.