Pregătiri de Bobotează, la Constanţa. Zeci de oameni la slujba de sfințire a apei, 150.000 de sticle sunt pregătite pentru credincioşi
03 Ianuarie 2023, 19:13 (actualizat 03 Ianuarie 2023, 22:27)
(actualizat 03 Ianuarie 2023, 22:27) | Știrile TVR

La Constanța, pregătirile pentru marea sărbătoare a Bobotezei sunt pe ultima sută de metri. Un adevărat munte de pet-uri din plastic a fost depozitat la Palatul Arhiepiscopiei Tomisului, iar 100 de credincioși lucrează încă de noaptea trecută în 3 schimburi ca să pregătească recipientele pentru apa sfințită. Cele 150 de mii de sticle trebuie să fie gata joi dimineață, atunci când începe slujba din ajunul Bobotezei.

An de an așa era de Bobotează. Credincioșii se înghesuiau la cozi la apă sfințită, dar mare parte se risipea. De aici a venit ideea îmbutelierii aghiasmei în sticle de plastic. Arhiepiscopia Tomisului a comandat 150 mii de pet-uri și a cerut ajutorul enoriașilor ca să le pună eticheta cu anul sfințirii.

Mai-marii bisericii spun că apa sfințită poate fi păstrată și consumată chiar și 30 de ani. Ca să evite și incidente, cum s-a întâmplat acum 4 ani, arhiepiscopul Tomisului spune că are suficiente butoaie cu apă și nu va mai fi nevoie să urce pe cisterne pentru a sfinți apa.

Anul acesta e așteptat un număr dublu de credincioși la slujba de Bobotează față de anii trecuți, când erau restricții din cauza pandemiei.