Pregătiri de Ziua Marinei. Spectacol cu fregatele flotei militare și cu nave străine! Ediții speciale la TVR miercuri, de la 09.45 și 19.00
14 August 2018, 08:00 (actualizat 14 August 2018, 08:35)
(actualizat 14 August 2018, 08:35) | Știrile TVR

Miercuri va fi la Constanţa cel mai mare spectacol naval, dedicat Zilei Marinei! Publicul va putea vedea fregatele Marinei militare, navele Gărzii de coastă, trageri cu muniţie de manevră, paraşutişti, elicoptere şi avioane de luptă. Luni s-au pus la punct toate detaliile.

Zeci de nave de luptă, veliere şi aparate de zbor s-au antrenat în apropierea portului Constanța, pentru spectacolul de miercuri, de Ziua Marinei.

Militarii, aproximativ 3 mii, au pus la punct toate detaliile şi au făcut repetiţia generală pentru ca exerciţiile Forţelor Navale şi ale piloţilor să se sincronizeze perfect și să evite anumite... "obstacole" – bărcile cu pescari.

La spectacolul maritim va fi prezentă şi cea mai puternică fregată de luptă din flota română, "Regele Ferdinand". Sunt incluse în program și multe nave străine.

15 aparate de zbor vor survola zona din faţa Comandamentului Flotei şi vor face spectacol.

Repetiția generală a fost un prilej bun pentru constănțeni să se bucure în avanpremieră de spectacolul de Ziua Marinei.

Anul acesta, la defilarea Gărzii de onoare, publicul va putea vedea şi plutoane de militari britanici, americani, italieni şi ucraineni.

Spectacolul naval va începe miercuri, la ora 10.00, iar la eveniment este aşteptat să participe şi preşedintele Klaus Iohannis.