Premierul a discutat cu activiştii de mediu şi jurnalistul care documentau tăierile ilegale de pădure din Suceava

22 septembrie 2021, 11:14

Activiştii de mediu au primit, deocamdată, promisiuni că lucrurile se vor schimba, iar autorităţile centrale se vor implica în îmbunătăţirea sistemului de urmărire a lemnului tăiat. Întâlnirea de la Guvern a fost mediat de consilierul onorific la premierului, activist de mediu la rândul său.

Premierul şi-a arăta susţinerea într-o postare pe Facebook.

”Autoritățile trebuie să își facă treaba și să se asigure că cetățenii români sunt în siguranță, iar cei care greșesc trebuie să plătească!

În urma discuției de astăzi, am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală. Prin urmare, va fi format un grup de lucru la Ministerul Mediului, iar reprezentanții ONG-urilor vor lua parte la tot procesul.”

Tiberiu Boşutar, una dintre victimele bătăuşilor de la Suceava, s-a declarat dezamăgit de decizia procurorului de caz de la Vatra Dornei pe care o consideră scandaloasă. 4 dintre agresori sunt cercetaţi sub control judiciar.

Dată fiind decizia procurorului de caz, specialiştii propun ca infracţiunile din zona delictelor silvice să fie investigate de o strucură centrală.

Concluzia discuţiei de la guvern a formulat-o activistul Tiberiu Boşutar.

Boşutar a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare după bătaia cruntă încasată în pădure.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite