Premierul britanic promite un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline în 2023

20 septembrie 2022, 08:01

Premierul a promis că Regatul Unit va egala sau chiar va depăşi sprijinul acordat până acum trupelor „inspiratoare” ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Truss a făcut anunţul în timp ce se pregătea să zboare la New York, unde va folosi prilejul summitului ONU pentru a obţine susţinere pentru Ucraina în lupta sa împotriva invaziei armatei ruse. Va încerca, de asemenea, să mobilizeze liderii mondiali pentru a pune capăt dependenţei energetice de gazul rusesc.”Închizând robinetele gazoductului Nord Stream, Putin a trimis milioane de oameni din Europa într-o iarnă mai rece şi mai dificilă”, a spus premierul britanic înainte de a pleca în SUA.

„Prea multe vieţi – în Ucraina, în Europa şi în întreaga lume – sunt manipulate de o dependenţă de energia rusă. Trebuie să colaborăm pentru a-i pune capăt odată pentru totdeauna”, a declarat premierul britanic.

Liz Truss a lăudat succesul trupelor preşedintelui Zelenski, care au recupera aproximativ 3.000 de kilometri pătraţi ocupaţi de ruşi.”Victoriile Ucrainei din ultimele săptămâni au fost inspiraţionale. În repetate rânduri, aceşti oameni curajoşi i-au sfidat pe cei care se îndoiesc şi au arătat ce pot face atunci când li se oferă sprijinul militar, economic şi politic de care au nevoie”, a spus ea.”Mesajul meu pentru poporul Ucrainei este următorul: Regatul Unit va continua să fie în spatele vostru la fiecare pas. Securitatea voastră este securitatea noastră”.

Marea Britanie este a doua ţară, după SUA, în ceea ce priveşte ajutorul militar acordat Ucrainei în 2022.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a declarat că aceasta va comunica foarte clar la New York că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina nu va scădea.”Vom continua să acţionăm pentru a restabili suveranitatea şi autodeterminarea Ucrainei. Pentru că aceasta nu este doar lupta Ucrainei, întreaga lume suferă atunci când unui regim ca cel al lui Putin i se permite să îşi agreseze şi şantajeze vecinii”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite