Premierul britanic regretă pierderile din alegerile locale din Anglia, dar vrea să se concentreze pe guvernare
05 Mai 2023, 13:51 | Știrile TVR

Premierul britanic, conservatorul Rishi Sunak, a deplâns vineri pierderea suferită de partidul său, la nivel de consilieri, în alegerile locale parţiale din Anglia, dar a subliniat că intenţia sa este de a se concentra pe priorităţile guvernului pe care îl conduce, transmite EFE, preluată de Agerpres.

După numărarea buletinelor în 62 din cele 230 de consilii locale puse în joc anul acesta, Partidul Laburist, aflat în opoziţie, a câştigat 119 mandate de consilier, ajungând la 653, în timp ce conservatorii au pierdut 228 de mandate, ajungând la 454. Liberal-democraţii au câştigat 61, ajungând la 332 de mandate.

"În ceea ce priveşte rezultatele, este încă devreme, dar ceea ce voi continua să fac este să mă ocup de priorităţile oamenilor: reducerea la jumătate a inflaţiei, creşterea economiei, reducerea datoriei, reducerea listelor de aşteptare (în serviciile publice) şi stoparea sosirii navelor (cu imigranţi peste Canalul Mânecii), a declarat liderul conservator.

Potrivit primelor proiecţii de vot, notează EFE, alegerile generale prevăzute pentru 2024 ar fi câştigate, după mai bine de 13 ani de opoziţie, de laburiştii lui Keir Starmer, deşi rămâne de văzut care va fi dimensiunea majorităţii.