Premierul britanic Rishi Sunak a citit un fragment din Biblie în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea
06 Mai 2023, 15:37 (actualizat 06 Mai 2023, 15:38)
(actualizat 06 Mai 2023, 15:38) | Știrile TVR

Rishi Sunak a citit un fragment din Biblie la slujba de încoronare a regelui Charles al III-lea după ce, în urmă cu câteva zile, un cunoscut istoric a afirmat că premierul a fost ''invizibil'' în timpul pregătirilor pentru acest eveniment, informează DPA.

Prim-ministrul, care este de religie hindusă, a avut un rol important în ceremonia de la Westminster Abbey şi a citit un fragment din Epistola către Coloseni.

Fragmentul citit de Sunak a inclus versetele: “Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe Pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie stăpâniri, fie principate sau puteri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El”.

Într-o declaraţie anterioară încoronării regelui Charles, istoricul David Starkey a afirmat că Rishi Sunak „nu este suficient de ancorat în cultura noastră”.

Rugat să explice acest comentariu pe care l-a făcut în timp ce-l critica pe premier pentru că a fost „invizibil” în pregătirile pentru încoronare, istoricul a spus: „Din punct de vedere religios”.

Ulterior, Starkey a insistat că afirmaţiile sale făcute la postul de televiziune GB News nu au fost rasiste şi a spus că s-a referit la premier ca fiind „un liberal internaţional tipic”, care nu manifestă interes pentru „valorile” britanice.