Premierul Cîțu nu a semnat încă demisiile miniștrilor USR PLUS și invită la dialog. Cine ar urma să preia interimatele la ministerele vacante

7 septembrie 2021, 20:58

După ce și-au înaintat demisiile, miniștrii USR PLUS au ieșit public să îi aducă premierului mai multe reproșuri. Îl fac răspunzător pentru problemele din ministerele pe care le-au condus.

Florin Cîțu nu răspunde atacurilor punctuale ale colegilor demisionari. Spune că nu a luat act de demisiile lor.

Miniștrii USR PLUS au făcut și un apel ca secretarii lor de stat să își păstreze pozițiile în ministere ca să ducă la bun sfârșit proiectele începute.

Vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, s-a întâlnit  la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și a declarat că a fost doar o întâlnire formală, în care nu s-au prezentat soluții și nu s-au prezentat scenarii.

Potrivit legii, premierul are la dispoziție 15 zile să ia act de demisia miniștrilor și apoi le trimite președintelui care numește interimari la propunerea prim ministrului.

Potrivit unor surse, Florin Cîțu ar urma să preia Ministerul Proiectelor Europene, Virgil Popescu, Economia, Dan Vîlceanu, Transporturile, Sorin Cîmpeanu Cercetarea, iar la Ministerul Sănătății ar urma să fie interimar ministrul UDMR Cseke Atilla.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite