Premierul Florin Cîțu trage la răspundere reprezentanții Ministerului Sănătății care nu au asigurat stocul de medicamente și nu au răspuns solicitării spitalelor pentru ventilatoare

8 octombrie 2021, 14:10

Prim-ministrul Florin Cîțu a dezvăluit informații din ancheta care caută responsabilii pentru proasta gestionare a valului patru al pandemiei.

Din informațiile pe care le am acum și aș vrea să prezentați public situația, se pare că a fost  o licitație care a început în aprilie pentru Tocilizumab. Din aprilie și până acum o săptămână această licitație a fost tergiversată. Dintr-o dată ne-am dat seama că nu avem acest medicament. As vrea să știu cine din Ministerul Sănătății a ținut și a tergiversat această achiziție pentru acest medicament, atâtea luni de zile (…) Această informație să fie prezentată public, să știm exact cine este responsabil pentru aceast lucru. Este un moment important să vedem stocul de medicamente, a declarat Florin Cîțu.

Tot din ancheta pentru pregătirea valului patru, mai am o informație care trebuie prezentată public și responsabilii trebuie să plătească. Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza ventilatoare, încă din luna august. Ministerul Sănătății avea un stoc de 40 de bucăți, primite prin donație la sfârșitul lunii decembrie 2020, din partea Germaniei. Totuși Ministerul Sănătății nu a luat act de aceste solicitări ale Spitalului de Boli Infecțioase, care tratează pacienți COVID de 18 luni de zile. Au fost solicitări, aveam ventilatoare, dar cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns. Și cine nu a răspuns, ar trebui să răspundă, chiar cu funcția, a spus prim-ministrul florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite