Premierul Ludovic Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a Marinei

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
15 august 2020, 10:24

„Astăzi este Ziua Marinei şi a Forţelor Navale Române, o sărbătoare civilă şi militară dedicată curajului şi jertfei marinarilor care au luptat pe Dunăre şi pe mare în Războiul de Independenţă şi în cele două Războaie Mondiale. Tot astăzi, îi cinstim pe cei din generaţiile care ne reprezintă cu devotament şi profesionalism în misiuni comerciale sau exerciţii multinaţionale la care România participă, împreună cu partenerii externi, pentru creşterea interoperabilităţii în noul context geopolitic european şi global. Sunt oameni curajoşi, puternici, pregătiţi mereu să înfrunte pericole, oameni pentru care singurătatea din largul mărilor şi oceanelor, distanţa şi timpul lung petrecut departe de cei dragi şi de ţară înseamnă dor de familie, de prieteni, de casă şi dor de ţară”, spune premierul Ludovic Orban în mesajul transmis de executiv.

El adaugă că pentru mulţi dintre marinari această meserie înseamnă şi continuarea unei tradiţii de familie.

„Dincolo de imaginea idilică pe care tindem să o avem despre această profesie, a fi marinar implică şi numeroase riscuri, neajunsuri şi incertitudini, uneori, pe care marinarii români le-au depăşit de fiecare dată cu brio. Civili sau militari, marinarii români sunt adevăraţi ambasadori. Seriozitatea cu care ei muncesc şi nivelul lor de pregătire profesională aduc României aprecierea partenerilor externi şi menţin legăturile la nivel global, extrem de importante mai ales în actualul context al pandemiei sanitare. Vă asigur de sprijin din partea Guvernului şi de acum înainte, pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei române, atât cea civilă, cât şi cea militară, şi de a continua tradiţia formării la standarde înalte a noilor generaţii de profesionişti în domeniul maritim”, arată şeful guvernului.

De asemenea, Orban subliniază în încheierea mesajului că marinarii români merită admiraţia şi respectul românilor pentru munca pe care o depun.

„La mulţi ani, Forţelor Navale Române, la împlinirea a 160 de ani de existenţă! La mulţi ani, dragi marinari români, oriunde vă aflaţi! Meritaţi admiraţia şi tot respectul nostru pentru munca dumneavoastră. Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile!”, încheie premierul.

Şeful guvernului participă alături de preşedintele Klaus Iohannis la activităţile desfăşurate în Portul Militar din Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite