Premierul Ludovic Orban despre măsurile necesare după depășirea pragului critic de infectări în București: Se închid școlile, teatrele, masca devine obligatorie în spațiile deschise
18 Octombrie 2020, 17:52
(actualizat 18 Octombrie 2020, 19:10)

Premierul a anunțat măsurile care se impun în contextul în care în București s-a depășit pragul de 3 la mia de locuitori incidența de infectare cu coronavirus.

"Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a spus că există o ordonanță de urgență care va fi adoptată săptămâna viitoare, marți sau miercuri, și care prevede asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

Premierul a adăugat că, în opinia sa, odată ce DSP a transmis rata de 3,02, "nu se mai poate întoarce situația".

În ce privește tabletele pentru elevi, Orban a spus că, din câte știe, acestea au fost distribuite în București sau sunt în curs de împărțire.

Răspunzând la o altă întrebare despre eventuala carantinare a Capitalei, premierul a declarat că discuția este prematură.

"Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Vom solicita utilizarea altor metode de a reduce riscul dacă va fi cazul", a subliniat șeful executivului, citat de Mediafax.