Premierul Ludovic Orban: Estimarea mea e că putem opri creșterea numărului de cazuri în 7-10 zile

Premierul Ludovic Orban la ședința de guvern
Premierul Ludovic Orban la ședința de guvern
15 octombrie 2020, 22:30

„Părerea mea e că putem să oprim creșterea numărului de cazuri. Estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte am instituit noi măsuri care au oprit activitățile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măștii și alte măsuri”, a declarat premierul la postul de știri la Digi24.

Prim-ministrul a mai spus că au fost intensificate controalele, dar și tehnicile de control, și a dat exemplul polițiștilor în civil, care verifică respectarea regulilor. De asemenea, Ludovic Orban a spus că „nu au mai existat deschideri de activități care să crească interacțiunile sociale”.

Tot în legătură cu lupta împotriva epidemiei, premierul a anunțat că executivul caută soluții pentru angajarea rezidenților care dau examen. „Încercăm o soluție să angajăm foarte rapid pe toți rezidenții care își dau examenul, cel puțin în câteva discipline pentru terapie intensivă, medici infecționiști, epidemiologi, astfel încât să îi angajăm rapid și să îi introducem în dispozitivul de luptă”, a mai spus Orban.

„Noi am urmărit permanent creșterea capacității de tratare, atât în spitale, cât și în secții exterioare, cum e secția de la Tîrgu Mureș, care s-a făcut într-o sală de sport, în spațiul de la Chitila, de la Pipera. Încetul cu încetul creștem capacitatea. La Iași crește cu 30 de paturi de ATI, la Brașov s-a pus în funcțiune un spital modular (…), și aici în București am pus în dispozitiv spitale noi, cum e spitalul Witting, cum este Spitalul Județean Ilfov, de asemenea Colentina va fi redată pentru tratarea pacienților Covid”, a mai precizat premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite