Premierul Ludovic Orban: În București, dacă rata de răspândire va depăși 3 la mia de locuitori, școlile vor trece în regim online
10 Octombrie 2020, 17:57
(actualizat 10 Octombrie 2020, 18:16)

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, în cazul în care în Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online. În Capitală, rata de infectare este acum de 2,39.

"Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral", a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

"De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare", a adăugat șeful executivului, citat de Agerpres.