Premierul Ludovic Orban: M-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii
11 Septembrie 2020, 16:38 (actualizat 11 Septembrie 2020, 16:42)
(actualizat 11 Septembrie 2020, 16:42) | Știrile TVR

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, răspunzând unei întrebări referitoare la relaxarea restricţiilor, că ar putea fi permise manifestaţiile, cu număr limitat de persoane şi cu respectarea măsurilor sanitare.

"Vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane, că am văzut nişte comentarii care sunt răutăcioase şi nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice", a declarat Orban, la Drobeta Turnu-Severin, citat de Agerpres.

Declarația vine după ce, în urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis spunea că ar putea fi organizate diverse forme de protest dacă sunt respectate normele sanitare.

„ Aș fi de părere că, dacă se respectă normele, în condiții de strictă legalitate, s-ar putea organiza și forme de protest. Eu cred că mai degrabă autoritățile se tem de nerespectarea normelor. Am văzut manifestări la care nu s-au respectat normele, or așa ceva nu ajută pe nimeni”, declara președintele într-o conferință de presă.

Premierul Orban a anunţat, în urmă cu o zi, că Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Prim-ministrul a participat vineri la prezentarea proiectului noii termocentrale Romgaz-GSP Power din satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, în apropiere de Drobeta Turnu Severin.