Premierul Ludovic Orban: Săptămâna viitoare va fi aprobat ordinul privind regulile de protecție sanitară la alegeri

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
20 august 2020, 17:43

„A doua întâlnire a fost o întâlnire cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, pentru a defini foarte clar regulile de protecţie a sănătăţii pe perioada campaniei electorale şi, de asemenea, pe perioada exercitării dreptului de vot în ziua votului. Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse pe perioada campaniei electorale, de asemenea, regulile privitoare la constituirea Birourile Electorale ale Secţiilor de Votare, modul de funcţionare a Birourilor Electorale ale Secţiilor de Votare, modul de organizare a votului, astfel încât să se asigure păstrarea unei distanţe fizice”, a declarat Ludovic Orban, joi, la plecarea de la MAI, citat de Agerpres.

Discuţiile au vizat şi detalii legate de regulile ce trebuie instituite pentru asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor români care nu se pot deplasa la secția de votare, „care fie sunt în situaţia de a fi imobilizaţi dintr-o cauză medicală la domiciliu, fie sunt infectaţi cu coronavirus şi sunt trataţi, fie la domiciliu, fie în izolare la domiciliu”.

„Până mâine seară urmează să fie finalizat draftul de ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi AEP. Îl voi trimite spre consultare liderilor celorlalte formaţiuni politice şi la începutul săptămânii viitoare să-l adoptăm sub formă de ordin comun”, a precizat premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite