Premierul Nicolae Ciucă: România poate să atingă independenţa energetică într-un orizont de timp care nu depăşeşte cinci ani

Livrare gaze naturale
Livrare gaze naturale
7 decembrie 2021, 10:44

La eveniment, participă ministrul Energiei, Virgil Popescu, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai autorităților locale și parlamentari.

 

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România poate să atingă independenţa energetică într-un orizont de timp care nu depăşeşte cinci ani.
„Există speranţe să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească 5 ani”, a spus Nicolae Ciucă.
Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe („NSI East Gas”) și a fost inclus pe Lista a 5-a a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în luna noiembrie 2021.
Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44 % din capacitatea de înmagazinare a României.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite