Premierul olandez avertizează tineretul că ar putea fi reintroduse restricții de circulație

Mark Rutte premierul Olandei
Mark Rutte premierul Olandei
7 august 2020, 10:28

”Respectaţi regulile sau în curând veţi fi blocaţi în locuinţe”, li s-a adresat el tinerilor, afirmând că mulţi dintre ei se comportă iresponsabil.

Rutte a avertizat de asemenea turiştii să evite zonele aglomerate din Amsterdam, unde există un pericol considerabil de propagare a virusului.

Premierul şi-a scurtat vacanţa din cauza coronavirusului, menţionează dpa.

În Olanda, rata de infectare a crescut brusc în ultima vreme, iar autorităţile au introdus reglementări mai stricte pentru cafenele şi restaurante. Clienţii trebuie să facă rezervări din timp şi să dea date de contact. Urmează să fie aplicate de asemenea controale mai stricte pentru impunerea unei carantine de două săptămâni celor care revin din zone considerate de risc.

În ultima săptămână, în ţară s-au înregistrat aproape 2600 de cazuri noi de coronavirus, din care un sfert în categoria de vârstă 20-29 de ani, şi şase decese. Numărul de cazuri noi a fost aproape dublu faţă de săptămâna precedentă. Până acum, bilanţul epidemiei de COVID-19 este de aproximativ 6000 de morţi, posibil mai ridicat în realitate decât în datele oficiale.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă