Premierul Sorin Grindeanu iniţiază demersurile de desecretizare a stenogramei şedinţei în care a fost adoptată ordonanţa 13

Şedinţă de Guvern
Şedinţă de Guvern
3 februarie 2017, 19:22

Premierul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de guvern din 31 ianuarie. Şedinţă în care a fost adoptată OUG 13/2017 privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Decizia de desecretizare se poate lua printr-un memorandum adoptat în şedinţă de guvern, se arată într-un comunicat al Biroul de Presă al Executivului.

„După finalizarea acestor etape procedurale, va putea fi pusă la dispoziţie stenograma şedinţei de guvern din 31 ianuarie 2017”, se mai arată în comunicat.

Joi, premierul Sorin Grindeanu a spus că stenograma şedinţei de guvern va fi pusă la dispoziţia presei dacă vor exista solicitări scrise, făcute potrivit Legii privind accesul la informaţii de interes public. Premierul a făcut afirmaţia în timpul conferinţei de presă comune susţinută cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată marţi seara de guvern şi publicată în Monitorul Oficial după miezul nopţii. Documentele nu figurau pe ordinea de zi a şedinţei de guvern.

Cronica unei ordonanţe neaşteptate. Modificarea codurilor penale a stârnit proteste încă de marţi seara

După anunţul ministrului Justiţiei, Florin Iordache, în ciuda orei târzii, tot mai mulţi bucureşteni au început să vină spre Piaţa Victoriei. În scurt timp, intrările în Guvern au fost blocate şi câţiva jurnalişti au rămas închişi înăuntru. La un moment dat, unii manifestanţi au tras de porţi şi au aruncat cu bulgari de zăpadă în forţele de ordine.

Protestele s-au prelungit târziu în noapte. Oamenii au ieşit în stradă şi la Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Timişoara, Braşov, Baia Mare, Craiova, Constanţa, Alexandria, Botoşani, Bistriţa, Satu Mare, Ploieşti.

Vineri, oamenii au ieşit în stradă în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a patra seară consecutiv, după adoptarea ordonanţei de urgenţă care a modificat Codurile Penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite