Premierul Spaniei: 3 milioane de infectări de la începutul pandemiei

23 octombrie 2020, 21:08

Șeful guvernului spaniol a explicat diferența uriașă a infectărilor prin faptul că numărul persoanelor pozitive identificate la începutul pandemiei era redus. În regiunea Madrid întră în vigoare carantină nocturnă. Mai multe autorități regionale vor să impună interdicții de circulație pentru a frână pandemia.

Polonia, care a raportat peste 13.000 de cazuri zilnic, închide restaurante, cafenele și extinde munca la distanță. Vârstnicii au fost sfătuiți să rămână acasă. Stadionul național din Varșovia a fost transformat în spital de campanie cu 500 de paturi. Polonia se așteaptă săptămână viitoare la 25.000 de infectări pe zi.

În Cehia, ministrul Sănătății a fost surprins în timp ce ieșea dintr-un restaurant care trebuia să fie închis, conform restricțiilor semnate chiar de el. În plus, a apărut și o poză în care nu avea mască. Un astfel de comportament este de neiertat, când țara trece prin momente dificile, a declarat premierul ceh.

Slovacia introduce carantină parțială, o săptămână, după ce a raportat peste 2500 de cazuri pe zi. Școlile se închid, iar oamenii se pot deplasa doar la lucru și la cumpărături esențiale. Au fost amenajate peste 200 de centre pentru testarea în masă a populației. Este vorba despre teste rapide. Procesul este gratuit și se desfășoară cu sprijinul armatei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite