Premiile UNITER. ‘Hai să vorbim despre viață!’, cel mai bun spectacol al anului. „Manifest, scrisoare către un prieten și înapoi către țară”, cel mai bun spectacol teatru de televiziune

22 septembrie 2020, 08:11

Seara a început cu acordarea premiului Președintelui Uniter echipei teatrului craiovean „Marin Sorescu”, care împlinește 170 de ani de la înființare.

Trofeul pentru debut a ajuns la Andrei Chifu.

Andrei Chifu: Aș vrea sa termin cu o rugaminte! Celor care pot, sustineti tinerii. Acum avem nevoia cea mai mare.

Trofeele pentru cei mai buni actori în roluri principale au fost obținute de Anca Hanu pentru Chiritza Bârzoi din „Chiritza în concert” și Lucian Ionescu pentru Gomez Addams din spectacolul „Familia Addams” jucat la Teatrul Excelsior Bucureşti.

Anca Hanu,premiul pentru cea mai bună actriţă: „Stiu că este dificil pentru toți. Vă doresc să fiți bine și să aveți răbdare. O vă fi bine!”

Rodica Mandache și Mircea Rusu au primit câte un premiu pentru întreaga activitate artistică. Au fost primiți cu ropote de aplauze.

Rodica Mandache, premiul pentru întreaga activitate: „Poți să faci mii de lucruri minunate, dar dacă nu faci acel lucru pentru care ești născut, ai vocație, este că și cum nu ai trăit, nu ai făcut nimic bun. Eu dacă sunt aici, și v-ați ridicat în picioare, asta înseamnă că mi-am făcut misiunea pentru care am venit pe pământ.”

Mircea Rusu, premiul pentru întreaga activitate: De curând mi-am făcut un bilanț și mi-am dat seama că am jucat, cu câteva excepții, 2 poate, lângă cei mai mari actori din ultimii 50 de ani

Premiul pentru cel mai bun spectacol teatru de televiziune a ajuns la Cornel Mihalache și Casa de producție a TVR pentru piesa „Manifest, scrisoare către un prieten și înapoi către tara”, iar trofeul pentru cel mai bun spectacol radiofonic a ajuns la societatea Româna de Radiodifuziune pentru Hamlet.

Premiul de excelența a ajuns la Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru.

Marina Constantinescu, premiul de excelenţă: „Am trăit pe propria piele mitul lui Sisif. Când totul se dărâma, se schimbau guverne, miniștrii și-o luam de la început de jos să urc până sus. Acolo, unde poți să zbori, în magie, seducție, slujind valoarea”

Pentru prima dată, efortul artiștilor de etnie rromă de a se face cunoscuți și auziți a obținut un premiu la gala teatrului românesc.

Gala Premiilor UNITER a marcat și aniversarea de 30 de ani de la înființarea Uniunii Teatrale din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite