Preotul Calistrat, acuzat că a lovit o femeie după slujbă. Părintele: I-am luat telefonul și l-am izbit pe jos și i-am zis la paznic – dă-le afară!

10 noiembrie 2022, 17:04

Două surori, de 34 şi 43 de ani, care merg frecvent la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iaşi, au fost și aseară la slujbă.

Părintele Calistrat, un duhovnic cunoscut, spune că cele două aveau un comportament ciudat şi, în curtea mănăstirii, l-ar fi îmbrâncit după ce le-a atras atenţia că nu se comportă cuviincios.

Părintele Calistrat: Aseară, la Maslu erau vreo 300 de oameni și vine o avocată bătrână, care e pensionară, mai taie pâine la noi. Când m-am dus să fac moliftele, ea se întoarce înapoi și îmi spune: vezi că sunt tot aicea, tot fac circ. Și eu m-am dus cu bună intenție: Mă, fetelor, v-au spus starețul să nu mai filmați să vă vedeți de treabă? Noi nu discutăm cu gunoaie. Și aia o scos telefonul cum îl aveți dvs și l-o pus așa în fața mea și i-am spus: Nu filma, că ai interzis. Demonstrează-mi! Și cealaltă mi-o pus piedică, soră-sa, ca să nu pot eu pași. Și atunci m-am ridicat și i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit pe jos și i-am zis la paznic: Dă-le afară!

După incident, una dintre surori a făcut plângere la Poliţie.

Insp. pp. Anca Vâjiac, purtător de cuvânt, IPJ Iaşi: Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt.

În jurul orei 20.00, femeile au mers la Spitalul Sf.Spiridon unde au fost consultate, dar nu prezentau leziuni grave.

Prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, medic şef, UPU SMURD Iaşi: La momentul prezentării erau stabile, conștiente, chiar agitate. Pacienta de 34 de ani a fost diagnosticată cu prezența unor escoriații la nivelul cotului și genunchiului.

Personalul medical a povestit că cele două femei au fost foarte vocale şi au avut un comportament ciudat cât timp s-au aflat la Unitatea de Primiri Urgenţe din spital.

Mai mult, în timpul investigaţiilor au solicitat să plece şi au semnat în foaia de observaţie că nu mai doresc continuarea examenelor medicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite