Procurorii ar fi găsit, în telefonul lui Visarion Alexa, noi dialoguri și fotografii cu preotul și prima enoriașă care a făcut plângere. Oamenii legii cer testarea la poligraf a lui Alexa

29 septembrie 2022, 11:06

Preotul Visarion Alexa, suspectat de agresiune sexuală, s-a aflat din nou în fața procurorilor pentru a asista la percheziția informatică. Acuzat că ar fi agresat o enoriașă de 37 de ani, Visarion Alexa va fi audiat zilele următoare din nou pentru că există și alte plângeri împotriva lui, iar procurorii cer și testarea la poligraf a preotului.

Nici preotul, nici avocatul său nu au vrut să discute cu jurnaliștii, la plecarea de la Parchet, unde au stat o oră și jumătate.

Conform unor surse judiciare, pentru a discuta cu enoriaşele, preotul folosea aplicaţii de pe care conversaţiile se ştergeau în maximum o oră. Visarion Alexa le spunea femeilor că nu doreşte că soţii sau prietenii lor să vadă mesajele.

La percheziția informatică de astăzi, procurorii nu ar fi găsit lucruri semnificative care să susțină plângerile celorlalte cinci enoriașe, însă ar fi găsit alte dialoguri și  fotografii legate de ceea ce se întâmpla între Visarion Alexa și prima femeie care a  depus plângere la începutul lunii august, conform unor surse judiciare.

Aceste percheziții erau importante dacă se găsea ceea ce căutau anchetatorii, pentru că ar fi susținut declarațiile femeilor, însă acestea în continuare pot deveni martore în acest proces, pentru a spune în fața instanței, atunci când se va ajunge acolo, ceea ce s-ar fi petrecut în biserică, atâta timp cât ele se aflau la împărtășanie, în fața  preotului Visarion Alexa, mai spun sursele.

Acuzat de agresiune sexuală în cazul unei tinere de 37 de ani, Visarion Alexa va fi audiat zilele următoare din nou, după ce alte cinci femei au depus plângere acuzând că ar fi fost agresate de preot. Unele dintre fapte ar data chiar din 2010.

Visarion Alexa se află sub control judiciar şi riscă până la șapte ani de închisoare pentru agresiune sexuală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite